Дата публікації:
22 жовтня 2018
Кількість переглядів:
3287
Поділитися:

16-19 жовтня в Київському політехнічному інституті ім. Ігоря Сікорського відбувся VІI міжнародний Фестиваль інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2018, де проект Сумського державного університету «Nanoink 2D&3D» визнано переможцем у номінації «Краща ідея».

Проект створено на базі наукової роботи кафедри електроніки та комп’ютерних наук СумДУ під науковим керівництвом професора, доктора фізико-математичних наук Анатолія Опанасюка, технічний керівник – аспірант другого курсу Олександр Гузенко, менеджер проекту - начальник центру комп'ютерних технологій Андрій Півень.

Проект пропонує замовникам послуги з виготовлення гнучкої, нестандартної електроніки, у тому числі на 3D об'єктах. Розроблені наночорнила дозволяють друкувати токопровідні елементи за допомогою звичайної ручки, струменевого принтера або 3D-принтера.

Також підписано тристоронній договір про партнерство для розвитку проекту між розробниками, науковим парком КПІ та інвестором - Фондом науково-технічного розвитку України ім.ак.В.С.Михалевича. Досягнуто домовленості про співпрацю стартап-центру СумДУ та польським фондом ABAN Fund, організаторами MakerFire в Україні у 2019р.

Конкурс стартапів «Sikorsky Challenge» — це одна з найголовніших щорічних подій у сфері інноватики України. На ньому зазвичай збираються розробники проектів у багатьох галузях науки і техніки та представники великого інвестиційного бізнесу. СумДУ підтримав та приєднався до участі з початку розвитку інноваційного середовища «Sikorsky Challenge» як моделі екосистеми котра об’єднує стартап-центри провідних ЗВО (2016 р.)

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]