Дата публікації:
27 листопада 2018
Кількість переглядів:
2600
Поділитися:

20-23 листопада керівник Центру досліджень регіональної безпеки, кандидат політичних наук Микола Назаров у складі української делегації відвідав Штаб-квартиру НАТО та Центральний штаб об’єднаних збройних сил НАТО в Європі (SHAPE). Візит став можливим завдяки дворічній успішній роботі Центру, його грантовим проектам, у тому числі за співпраці з НАТО.

Під час візиту відбулася серія зустрічей керівників підрозділів, військових НАТО, а також дипломатичного корпусу з українською делегацією, обмін досвідом щодо перспектив співпраці України і НАТО, а також презентації вже реалізованих проектів в Україні. Микола Назаров розповів про ідею створення Центру досліджень регіональної безпеки, реалізовані ним проекти та подальші пропозиції грантової співпраці Центру з НАТО. На думку представників Альянсу, ці пропозиції заслуговують уваги та мають високі шанси отримати фінансову підтримку на 2019 рік.

«НАТО підтверджує перспективу членства України в організації. Зараз Україні необхідно наблизити її військові стандарти до НАТО та зробити необхідні економічні і політичні перетворення. Нам вдалося гідно представити роботу СумДУ та Центру на цій зустрічі, показати, що робота, яку ми робимо - ефективна та потрібна», - зазначив Микола Назаров.

Грантова співпраця Центру досліджень регіональної безпеки з НАТО триває з січня 2016 року. За цей час Центр розбудував мережу експертів у Сумській області, налагодив співпрацю з українськими дослідними центрами та активно проявляє себе у міжнародній співпраці. Окрім цього, Центр є основним виконавцем у Сумській області всеукраїнської програми із вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017- 2020 роки.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]