Дата публікації:
04 грудня 2018
Кількість переглядів:
2671
Поділитися:

На кафедрі журналістики та філології Сумського державного університету завершилася осіння школа «Train the trainer»/«Тренінг для тренерів». Організували її громадські організації  «Interlink Academy» (Гамбург, Німеччина) та «МедіаКомпас» (Суми, Україна) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Підготовку пройшли 14 викладачів, практикуючих журналістів, медіаменеджерів та  громадських активістів із різних областей України. Тренером осінньої школи став Ерік Альбрехт.

Навчання та практична підготовка проходили в три модулі. Перший – очний – відбувся 18–23 вересня. Далі учасники тренінгу проходили дистанційне навчання, під час якого вони підготували та провели власні тренінги, визначивши їх мету, склавши плани, підготувавши візуалізацію та розробивши детальні матриці. Останній – очний модуль, знову зібрав учасників на базі кафедри журналістики та філології СумДУ. Заняття проходили упродовж 22–25 листопада. Акцент був зроблений на аналізі підготовки та проведення медіа-тренінгів. Також говорили про методологію роботи, групову динаміку, правила та принципи проведення рольових ігор, формат «cвітового кафе» та багато ін.

Серед тих, хто пройшов навчання і став сертифікованим медіа-тренером,  співробітники й викладачі кафедри журналістики та філології СумДУ: Раїса Стоян , Тетяна Ковальова, Володимир Садівничий. А також випускниця спеціальності «Журналістика», зараз практикуючий телевізійник Тетяна Мостіпан.

Характеризуючи проведену роботу, Ерік Альбрехт зазначив: «Група хороша, дружна. Мені імпонувало те, що всі між собою добре контактували, співпрацювали, тому і конфліктів майже не виникало. Усі присутні викладались на повну і під час дистанційного завдання, і під час завершального модуля. Робота була справді інтенсивною».

Усі учасники виконали план підготовки: опанували інтерактивні технології освіти дорослих, концепцію e-learning, розробили та провели власні тренінги для журналістів і студентів, засновані на журналістському та академічному досвіді. Також учасники отримали «Certificate of Excellence» як медіа-тренери. Отримані знання та практичні навички дозволять підняти рівень викладання спеціальних журналістських дисциплін.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]