Дата публікації:
05 грудня 2018
Кількість переглядів:
1561
Поділитися:

30 листопада в Українському домі (м. Київ) відбулась церемонія нагородження кращих волонтерів України за версією організації «Євромайдан SOS». До номінації потрапила учасниця волонтерського руху від Сумського державного університету Анастасія Вихрова. Студентку нагородили відзнакою від організаторів волонтерської премії за її громадську активність та демократію. Загалом були номіновані більше ста волонтерів.

Обирали переможців досвідчені у волонтерській справі члени журі: Ігор Гордійчук – герой України, генерал-майор Збройних Сил України; Ігор Козловський – політв’язень, кандидат історичних наук; Тарас Тополя – волонтер, фронтмен гурту «Антитіла» та інші. Провела захід ведуча «ТСН» на телеканалі «1+1» Марічка Падалко. Телеведуча зауважила, що «багатьом людям не подобається жити в Україні, але вони нічого не роблять для покращення ситуації, а є волонтери, які прагнуть бодай щось змінити для щасливого майбутнього свого краю».

Переможниця у номінації Анастасія Вихрова вважає, що «Євромайдан SOS» - це гарна платформа для появи справжніх героїв. «Деякі люди думають, що добрі справи потрібно робити мовчки, я не погоджуюся – про них необхідно кричати на весь світ! Інакше як ми будемо знати тих, хто працює заради світлих змін у майбутньому?» - сказала студентка.

Волонтерська премія «Євромайдан SOS» — це всеукраїнська недержавна нагорода, яка вручається за особливий внесок у розвиток волонтерського руху в Україні «звичайним людям, які роблять надзвичайні речі». Організатори зазначають, що одним із пріоритетів  заходу є не тільки подяка волонтерам, а й обмін знаннями, поширення інформації у засобах масової інформації та можливість іншим надихнутися волонтерськими історіями та вмотивувати себе до дій.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]