Дата публікації:
07 грудня 2018
Кількість переглядів:
48026
Поділитися:

7 грудня студенти Сумського державного університету поспілкувалися із радниками з політичних питань посольств країн-членів Європейського Союзу в Україні. Захід відбувся в межах практико-орієнтованого навчання дисципліни «Політологія», за сприяння заступниці кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ Андріани Костенко. Напередодні дипломати побували в Харкові.

У Сумах дискусія відбулася в Конгрес-центрі СумДУ. Захід відвідали представники 25 дипломатичних місій країн-членів ЄС, серед яких Австрія, Бельгія, Болгарія, Чехія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Люксембург, Голландія, Польща та інші. Очолив іноземну делегацію радник, начальник відділу політики Представництва ЄС в Україні Фабіо Делла П'яцца. Мета візиту дипломатів до СумДУ – обговорити зі студентами ефективність реформ в Україні, поспілкуватися про молодіжні ініціативи, процеси євроінтеграції тощо. Студенти дізналися про особливості відносин України з ЄС, висловили думки щодо суспільно-політичних, економічних процесів в регіоні.

«Ми прагнемо пояснити студентам місію ЄС, а форма діалогу допоможе нам зрозуміти їхню думку про соціальні процеси на Сумщині, ідеї щодо майбутнього міста, країни. Молодь – традиційно найактивніша частина суспільства, тому її особливо повинна цікавити європейська інтеграція України. Сподіваюся, що наша зустріч зацікавить студентів більше дізнатися про ЄС», - прокоментував Фабіо Делла П'яцца.

Найбільше дискутували про політику та вибори 2019 року в Україні. Юлія Бердник, студентка другого курсу факультету іноземної філології та соціальних комунікацій розповіла, що провела опитування серед студентів Сумщини. За словами дівчини, ставлення молоді до політики пасивне: «Молоді люди не хочуть спілкуватися про політику, обґрунтовуючи це тим, що не орієнтуються в політичних питаннях. Деякі студенти не розуміють функції мажоритарної виборчої системи. Хоча в Сумах політикою цікавляться все-таки активніше: діють молодіжні організації, у закладах вищої освіти викладають «Політологію», постійно запроваджуються нові проекти. У районах ситуація гірша».

Бесіда зі студентами СумДУ завершила цикл робочих зустрічей дипломатів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]