Дата публікації:
18 грудня 2018
Кількість переглядів:
1635
Поділитися:

Конкурсна комісія Міністерства освіти і науки України з відбору проектів підтримала 54 проекти молодих учених та наукових установ із понад 360 запропонованих. Проектами-переможцями стали й чотири проекти Сумського державного університету. Це – найбільший показник серед усіх ЗВО України.

Окрім СумДУ, у конкурсі успішно взяли участь Національний університет «Львівська політехніка» – три проекти-переможці, по два переможці в Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського», Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Ужгородського національного університету, Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова та ДВНЗ «Українського державного хіміко-технологічного університету». Інші ЗВО України вибороли не більше одного проекту молодих вчених.

Враховуючи науково-дослідні роботи, реалізація яких розпочалася в минулі роки, СумДУ у 2019 році виконає щонайменше 20 проектів молодих учених.

«Упродовж усіх трьох років існування конкурсу проектів молодих учених, університету вдається виборювати найбільшу кількість проектів серед ЗВО України. Серед переможців цього року – дві розробки навчально-наукового інституту імені Олега Балацького, і по одній від факультету електроніки та інформаційних технологій та Медичного інституту. Усі проекти в повній мірі відповідають сучасним тенденціям розвитку науки й матимуть практичне впровадження. Хочу зауважити, що незважаючи на те, що чотири проекти вже відібрано, є сподівання і на дофінансування інших проектів університету з високими балами за кошти новоствореного Фонду Президента України з підтримки освітніх та наукових програм для молоді. У такому разі зможемо додатково розраховувати на підтримку ще трьох-чотирьох наших проектів…», – прокоментував результати Конкурсу начальник науково-дослідної частини СумДУ Денис Курбатов.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]