Дата публікації:
25 січня 2019
Кількість переглядів:
6762
Поділитися:

Уперше в Сумській області відкрито набір на підготовку фахівців-хіміків. Бакалаврів за спеціальністю «Хімія» готуватиме кафедра загальної хімії факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ. Проектну групу очолив доцент кафедри, кандидат хімічних наук Олексій Манжос. Набір студентів на спеціальність відбудеться вже цього року.

Програма спеціальності «Хімія» орієнтує на актуальні спеціалізації, в рамках яких можлива подальша професійна та наукова кар’єра: хімічний аналіз речовин/матеріалів, термодинамічний та кінетичний аналіз фізико-хімічних процесів, синтез, викладання хімії.

В університеті  створені міжкафедральні та міжрегіональні наукові центри, оснащені сучасним обладнанням, де студенти  набувають знань та вмінь по роботі із приладами та сучасними методами аналізу. Практичну підготовку студенти будуть проходити на найбільш потужних промислових підприємствах Сумщини – «Суми Хімпром», ТОВ «Кусум Фарм» тощо.

У спеціалізованих хімічних лабораторіях кафедри є необхідне обладнання, що дозволить опановувати дисципліни як наукового, так і прикладного характеру: аналітичні, технохімічні та торсійні ваги, термостати, сушильні шафи, рефрактометри, рН-метри, фотокалориметри, спектрофотометри, дистилятори, ареометри, віскозиметри, магнітні мішалки, хімічний посуд та реактиви.

Випускники спеціальності «Хімія» матимуть широкий спектр для працевлаштування. На виробництві хімік може бути інженером, технологом, фахівцем з контролю якості (аналітиком). Хімік-технолог (або інженер-хімік) налагоджує технологічний процес, визначає стандарти роботи, розробляє інструкції і нормативи, стежить за дотриманням технології. Аналітики контролю якості досліджують якість сировини і готової продукції підприємства (ліків, будматеріалів, косметики та ін.). Також хімік може займатися викладанням в школі, ЗВО або коледжі.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]