Дата публікації:
26 лютого 2019
Кількість переглядів:
2003
Поділитися:

22 лютого відбулися перемовини між представниками Сумського державного університету та Публічного акціонерного товариства «Інститут титану» (м. Запоріжжя) щодо підготовки контракту з організації виробництва пігментного діоксиду титану (TiO2) сірчанокислотним способом на замовлення однієї з провідних хімічних компаній Республіки В’єтнам.

ПАТ «Інститут титану» має значний досвід щодо проектування і супроводження будівництва підприємств титано-магнієвої промисловості, у  т.ч. на замовлення підприємств Китаю, В’єтнаму, Індії, Ізраїлю та інших країн. У свою чергу фахівці НДІ «Мінеральних добрив і пігментів» СумДУ володіють необхідними методиками та технологією виробництва пігментного діоксиду титану різних хімічних фаз. Сторони мають намір реалізувати домовленість шляхом спільного виконання майбутнього контракту з проектування заводу-виробника пігментного діоксиду титану із сировини інозамовника потужністю 40 тис тон на рік.

У результаті перемовин фахівці інститутів підтвердили готовність до виконання проекту, конкретизували терміни, методи та форми співпраці, що було затверджено документально.

- Унаслідок об’єднання ДП «СНДІ МІНДІП» та СумДУ, яке відбулося наприкінці 2018 року, відповідно до наказу МОН України, нам вдалося сумістити два потужні наукові й науково-виробничі потенціали. Цей проект може стати яскравим прикладом виходу досліджень у практичну площину й гарним поштовхом для розвитку НДІ «МІНДІП» тепер уже в складі університету, – пояснив начальник науково-дослідної частини СумДУ Денис Курбатов.

Для довідки: ПАТ «Інститут титану» (м. Запоріжжя) – науково-дослідна та проектна установа у галузі виробництва титану і магнію, первинної кольорової металургії. Поєднує у собі проектну частину (ТИТАНПроект), науково-дослідну частину (НДІТитану) з Центром сертифікаційних випробувань кольорових металів, стандартних зразків та метрологічного забезпечення аналітичного контролю (ЦСВМАК), дослідний завод (ЗМДЗ).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]