Дата публікації:
06 березня 2019
Кількість переглядів:
2824
Поділитися:

5 березня в Сумському державному університеті відбулися заходи, присвячені 70-річчю підписання Північноатлантичного договору. З цієї нагоди до СумДУ завітали почесні гості: Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф; політичний радник Посольства Канади в Україні Руслан Кац; заступник директора Центру інформації та документації НАТО Вікторія Ціємініте; перший секретар Посольства Великої Британії в Києві Олівер Фаірламб та політичний аналітик Посольства Великої Британії в Україні Олена Коростишевська.

Під час офіційної зустрічі ректор СумДУ Анатолій Васильєв зазначив, що в університеті велика увага приділяється просвітницькій діяльності серед студентів щодо ролі НАТО в забезпеченні свободи громадян. «У СумДУ діють спеціалізовані центри - Центр європейської та євроатлантичної інформації, Центр досліджень регіональної безпеки; у СумДУ є стела пам’яті загиблих героїв, крім того, найближчим часом ми плануємо відкрити пам’ятник студенту-воїну», - розповів Анатолій Васильєв.

Також за участі гостей відбулася панельна дискусія зі студентами, військовими, науковцями та громадськими діячами. У своїй промові Джудіт Гоф зауважила, що шлях України до вступу в НАТО, безумовно, довгий, однак позитивні зміни очевидні. «Україну підтримують не лише Велика Британія та Канада, а й інші країни-члени НАТО. Наша мета сьогодні донести до української спільноти, що НАТО – це важливий політичний альянс, адже це гарантований захист Європи. І мені приємно сьогодні бути в СумДУ, щоб пояснити студентам наш погляд на НАТО, на відносини між Альянсом та Україною, і на те, що зараз роблять Велика Британія та Канада, тому що ми зараз спільне контактне Посольство НАТО в Україні», - сказала Джудіт Гоф.

Завершальною частиною зустрічі стало англомовне засідання Політичного дискусійного клубу за участі Вікторії Ціємініте, викладачів та студентів СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]