Дата публікації:
15 березня 2019
Кількість переглядів:
1672
Поділитися:

14 березня в рамках робочої поїздки на Сумщину Дружина Президента України ознайомилась із науково-освітнім потенціалом СумДУ та поспілкувалась зі студентами і співробітниками університету.

Зокрема, Марина Порошенко завітала до бібліотеки вишу, де ознайомилась із сучасною бібліотечно-інформаційною системою, що надає доступ до необхідної інформації з будь-якої точки світу, та отримала протягом хвилини електронний читацький квиток бібліотеки СумДУ.  У бібліотеці вона приділила увагу факсимільному виданню «Пересопницького Євангеліє», яке вийшло обмеженим тиражем у 1000 примірників та експонується на широкий загал в бібліотечній залі.

Дружина Президента поспілкувалась з науковцями СумДУ під час презентації новітніх наукових розробок вишу, зокрема відзначила актуальність розробок у медичній та військовій сферах. Знайомлячись із можливостями, які СумДУ  надає для самореалізації студентів, Марина Порошенко оглянула кімнату для догляду за дітьми «Студентський лелека» та поспілкувалась зі студентами-спортсменами – переможцями та призерами змагань вітчизняного та міжнародного рівнів. Вона відзначила позитивний приклад щодо розвитку спорту в СумДУ, де працює більше 100 спортивних секцій із 40 видів спорту. Також пані Марина долучилась до роботи творчої майстерні зі створення соціальної реклами, де поспілкувалась зі студентами спеціальностей «Соціальна робота», «Психологія» та «Журналістика».

Дружина Президента вшанувала пам'ять загиблих студентів та випускників університету біля стели пам’яті, яка створена за ініціативи студентів СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]