Дата публікації:
19 березня 2019
Кількість переглядів:
1310
Поділитися:

14 березня в Сумському державному університеті пройшла IX Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Перекладацькі інновації» . Захід відбувся на базі кафедри германської філології.   Матеріали конференції включають доробки представників 4 закладів вищої освіти: СумДУ; Батумського державного університету Шота Руставелі (м. Батумі, Грузія), Київського національного лінгвістичного університету (м. Київ) та Євразійського національного університету ім. Л.М. Гумільова (м. Астана, Казахстан). Загалом свої доповіді у збірнику опублікували 80 учасників.

Традиційно до участі у конференції долучилися учні шкіл м. Суми. Під час конференції увага дослідників сфокусувалася на непересічних проблемах перекладознавства, сучасного мовознавства та літературознавства. Усі теми були поділені на чотири секції:  актуальні проблеми сучасного мовознавства; переклад та міжкультурна комунікація; дискурсивна лінгвістика; проблеми стилістики і лінгвістики тексту.

З вітальним словом виступила професор, завідуюча кафедри ГФ Ірина Кобякова. Вона привітала присутніх з Днем факультету ІФСК та відкриттям конференції, поділилася захопленням від високого наукового рівня дослідницьких робіт аспірантів, магістрів, студентів спеціалізації «Переклад» та школярів, які планують пов’язати своє життя з філологією.

Доцент кафедри ГФ Ольга Жулавська оголосила відкриття конференції та зазначила, що подібні щорічні зустрічі фахівців сприяють підвищенню рівня підготовки перекладачів, осмисленню методологічних засад  мовознавства, перекладознавства та  літературознавства, обміну досвідом та матеріалами творчих доробків, реалізації договорів про співпрацю між кафедрами, факультетами, ЗВО (аспекти перекладознавства),  обміну науково-методичною літературою,  сумісному, колективному написанню наукових робіт та методичних розробок.

Присутні на конференції викладачі кафедри та аспіранти активно обговорювали зі студентами їх доробки, ставили питання, рекомендували ідеї та напрямки для подальших наукових досліджень юних лінгвістів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]