Дата публікації:
01 квітня 2019
Кількість переглядів:
888
Поділитися:

30 березня волонтери Сумського державного університету долучилися до міжнародної щорічної події «Година Землі». Студенти спільно із Агенцією промоції «Суми» організували «Еко-крос» - 11 команд прибирали набережну р. Псел. За півтори години учасники зібрали майже півтори тонни сміття. Переможцями обрали три команди, які зібрали найбільше кілограмів сміття – серед них і команда СумДУ. Волонтерка Вікторія Гичкаленко зазначає, що проблеми екології турбують людей різного віку: «Сьогодні на заході зібралися як школярі й студенти, так і люди більш старшого віку. Тішить, що у нашому місті так багато небайдужих людей».

Продовжилася акція вечірньою ходою зі свічками та тематичними плакатами. Наприкінці містяни на площі Незалежності виклали зі свічок слово «Земля» та обперезали його зеленою свічкою, як символом єдності людини та природи. Метою акції було закликати учасників ходи раціонально використовувати ресурси планети та докладати максимум зусиль задля очищення довкілля.

Також у межах заходу був оголошений конкурс мотиваційних постів. Кожен охочий міг викласти у соціальні мережі фото з хештегом #екосуми2019 та отримати приз за кращий підпис до фотографій з акції «Година без світла – твій час свідомості». Переможець конкурсу Станіслав Федорчук говорить, що «цією акцією учасники хотіли донести іншим, що кожен має можливість змінювати світ довкола себе».  

Акція «Година Землі» започаткована Всесвітнім фондом природи у 2007 році. Традиційно вона проводиться в останню або передостанню суботу березня.   Акція закликає людей, організації та комерційні установи вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем планети.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]