Дата публікації:
04 квітня 2019
Кількість переглядів:
1774
Поділитися:

Міжнародне рейтингове агентсво Times Higher Education (THE), що вважається одним із найавторитетніших у галузі вищої освіти, опублікувало новий рейтинг університетів світу THE University Impact Rankings. Він оцінює діяльність університетів світу за рівнем поширення позитивного впливу (impact) на суспільство, економіку та довкілля. За результатами рейтингу Сумський державний університет увійшов до 300 кращих університетів світу серед близько 500, що пройшли аудит THE, та посів перше місце серед українських вишів.

Університет оцінювався насамперед щодо його вкладу у досягнення цілей сталого розвитку, визначених ООН на період розвитку людства до 2030 року. Експертами THE, зокрема, оцінювалися результативність діючих проектів, що виконує університет у галузі популяризації та покращення охорони здоров’я, планування та підтримки сім’ї, фізичної культури та спорту, забезпечення комфорнтих умов праці, рівності та недискримінації, інклюзивності, розвитку та впровадження «зелених» технологій, участі у місцевому, регіональному та державному урядуванні тощо.

Всі ці аспекти є складовими сучасної філософії корпоративної соціальної відповідальності, що є частиною так званої «третьої місії» університетів і полягає у активній соціальній позиції університетів, гармонійному співіснуванні, взаємодії та постійному діалозі із суспільством, участі у вирішенні соціально-економічних проблем.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]