Дата публікації:
05 квітня 2019
Кількість переглядів:
933
Поділитися:

4 квітня в Конгрес-центрі Сумського державного університету відбулася церемонія нагородження кращих спортсменів та тренерів Сумської області за минулий рік – «Спортивна особистість Сумщини – 2018». Захід вже вчотирнадцяте організовано Сумським обласним відділенням національного олімпійського комітету та управлінням молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації. Найкращих у 14 номінаціях визначав виконком обласного відділення НОК та спортивні журналісти регіону. Серед переможців є і представники СумДУ.

Кращим спортсменом з олімпійських видів спорту визнано студента Медичного інституту Артема Хомулу - призера міжнародних та переможця і призера багатьох всеукраїнських турнірів з дзюдо.

Кращим молодим спортсменом з неолімпійських видів спорту став Артур Зальотов – він встановив світовий юніорський рекорд з жиму штанги лежачи.

Срібним призером номінації "Кращий молодий спортсмен з олімпійських видів спорту" обрано студента Факультету технічних систем та енергоефективних технологій Богдана Цимбала - призера Чемпіонату світу з літнього біатлону та переможця Чемпіонатів України з біатлону.

У цій же номінації, але серед дівчат, друга сходинка дісталася представниці Факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Євгенії Чибісовій - переможниці та призерці міжнародних та всеукраїнських змагань зі стрільби з лука.

Срібло у номінації "Кращий тренер з олімпійських видів спорту" другий рік поспіль отримує співробітник спортивного клубу СумДУ та тренеру дзюдоїстів - Сергій Колесніченко.

У номінації "Взірець для молоді" сріблом нагородили одного з лідерів команди "СумДУ" з баскетболу - Ігора Кривича.

Ще одну срібну нагороду у номінації "Кращий молодий спортсмен з неолімпійських видів спорту" отримав студент МІ Максим Цибульняк - переможець та призер міжнародних та всеукраїнських змагань з сумо.

Бронзову нагороду в номінації "Краща команда з ігрових видів спорту" отримав БК "СумДУ", який у минулому році виборов срібло студентської баскетбольної ліги України та переміг у студентському Кубку України з баскетболу 3х3.

Також бронзою категорії "Кращий молодий спортсмен з олімпійських видів спорту" відзначили студента Факультету електроніки та інформаційних технологій а АртемаОвчинніков, який зупинився за крок від бронзи юнацьких олімпійських ігор.

Проректор СумДУ Олександр Бріжатий відзначив, що такі результати досягнуто завдяки тісній співпраці усіх гілок влади та спортивних організацій і були б неможливими без наявності потужної матеріально-технічної бази. Також він подякував тренерам та спортсменам за самовіддану працю і високі досягнення.

               

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]