Дата публікації:
11 квітня 2019
Кількість переглядів:
845
Поділитися:

Студент кафедри журналістики та філології Артем Отюський повернувся зі стажування в німецькому виданні «Die Tageszeitung» («TAZ»). Стажування проходило три дні. Перші з двох днів учасники проекту безпосередньо перебували в редакції газети «TAZ». Зустрічі проходили у форматі тренінгів. Третій же день юні українські фактчекери перебували поза межами редакції.

Під час першої зустрічі тренери запропонували обговорити такі теми, як історія становлення та особливості німецької преси.

- Перше, на що слід звернути увагу, – це середовище «проживання» німецьких газет. Справа в тому, що, незважаючи на технічні можливості сучасності, жителі Німеччини вважають за краще дізнаватися про події з газет. Це свідчить про сформовану довіру між читачами та видавцями. Тому німецькі ЗМІ, зокрема газети, мають силу, що здатна впливати на політичну діяльність відповідних органів. У цілому, медіа переслідують конкретну мету: домогтися, щоб основною засадою журналістської діяльності була повага до людини, її гідності, – розповідає Артем.

Друга зустріч стосувалася питання захисту даних користувача під час роботи в Інтернеті. Особливо медіатренери наголошували на необхідності користуватися браузером «TOR».

Останній день стажування, за словами Артема, був найбільш інтерактивним і знову ж таки інформативним.

– На третій день ми познайомилися з вірменським журналістом Тиграном. Особливість його діяльності полягає в тому, що значну кількість часу він приділяє питанню про ситуацію в Україні та її відносинам із Росією. Журналіст провів паралелі, зокрема навів як приклад війну в Нагірному Карабасі. І розповів про особливості роботи журналіста в таких конфліктних ситуаціях, – зазначає Артем і продовжує ділитися враженнями: – Емоції щодо проведеного часу лише позитивні! Хочеться побажати Олександру Гороховському, організаторові цього проекту, успішно реалізувати задумки. Подібні програми дозволяють вивчати діяльність колег із інших країн та переймати досвід.

Нагадаємо, Артем Отюський – один із шести учасників-переможців, які, за результатами фіналу конкурсу фактчек-розслідувань від «БезБрехні», отримали можливість пройти стажування в газеті «TAZ» (Німеччина).

Газета «TAZ» належить до найбільш популярних німецьких видань. Тираж газети складає 54 806 друкованих примірників, а онлайн-абонементів – 2508.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]