Дата публікації:
11 квітня 2019
Кількість переглядів:
1178
Поділитися:

Студенти-волонтери Сумського державного університету створили урок-тренінг «Булінгу – НІ».  Поштовхом до цього стали результати дослідження UNICEF в Україні, які стверджують, що 80% дітей переживають шкільний булінг. Програма волонтерів має допомогти учням зрозуміти принципи поведінки булера та розповісти, як захистити себе у випадках знущання. Протягом місяця студенти відвідували школи м. Суми та області, в результаті урок-тренінг прослухали більше 200 дітей віком від 10 до 15 років. 

Під час тренінгів діти ознайомилися із поняттям «булінг», навчилися розрізняти булера та аналізували його вчинки. У формі інтерактивної роботи з елементами експериментів діти дізналися, чому люди стають жертвами булінгу та яке покарання може чекати на правопорушника в школі. Після перегляду тематичних мультфільмів та виконання вправ, учні проаналізували на скільки важливо не залишатися осторонь проблеми та дізналися, що робити, якщо стаєш свідком булінгу, до кого звертатися за допомогою та як можна вирішити ситуацію самостійно.

Також школярі отримували домашнє завдання "Добре серце", метою якого було виконання добрих справ по відношенню до однокласників протягом тижня.


 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]