Дата публікації:
26 січня 2012
Кількість переглядів:
2213
Поділитися:

24 січня студенти-активісти Сумського державного університету взяли участь у публічній дискусії «Змінити світ. Ти це можеш» із Челсі Клінтон – донькою 42 Президента США. Зустріч відбувалася за ініціативи Фонда Віктора Пінчука для найкращих студентів вищих навчальних закладів України. Модератором заходу став відомий співак,  лідер українського рок-гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

Публічна дискусія Фонду цього разу вирізнялася своїм форматом: спочатку модератор ставив запитання, які надходили до Челсі Клінтон у соціальній мережі Фейсбук, а потім студенти презентували свої проекти і також ставили питання.

Загалом під час дискусії обговорювалася роль молоді в Україні та світі, піднімалося питання важливості й необхідності філантропії  та благодійності. Студентів цікавило майбутнє філантропії, якими власними  проектами пишається Челсі Клінтон. Запитували й, що може зробити молодь, щоб інтегрувати Україну до кола успішних країн світу.

Серед людей, які справили значний вплив на її становлення як особистості київська гостя назвала своїх батьків, бабусю зі сторони матері, а також президента Південно-Африканської Республіки Нельсона Манделу, який активно боровся за права людини, та засновника корпорації Apple Стіва Джобса.

Нагадаємо, що на сьогодні Челсі Клінтон - навчається в Оксфорді для отримання докторського ступеня, працює у Нью–Йоркському університеті, співпрацює з Фондом Клінтона та Глобальною ініціативою Клінтона. Її останні професійні та академічні роботи й наукові публікації зосереджуються на питаннях доступу до відносно недорогих, високоякісних медичних послуг у світі при гострій чи хронічній потребі медичної допомоги, а також питаннях розширення прав і можливостей, у тому числі в галузях охорони здоров’я, мистецтва тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]