Дата публікації:
16 квітня 2019
Кількість переглядів:
1355
Поділитися:

8–12 квітня в Сумській гімназії № 1 проходив XV Всеукраїнський турнір юних журналістів. До Сум приїхали 23 команди з різних областей України, щоб позмагатися за звання найкращих мас-медійників. Упродовж двох днів (по два тури щодня) вони змагалися у чвертьфінальних іграх, ще один день був присвячений боротьбі за місце у півфіналі. У фінал турніру вийшло чотири команди: «Парадокс» (збірна команда м. Краматорськ Донецької області), «152 ЛЕГІОН» (команда Харківської гімназії № 152 Харківської міської ради Харківської області), «Четверта влада» (збірна команда Волинської області) і «Лідер» (збірна команда Московського району м. Харків).  Традиційно до турніру долучився Сумський державний університет, зокрема, кафедра журналістики та філології та кафедра германської філології.

У складі журі на турнірі працювали викладачі кафедри журналістики та філології – Володимир Садівничий, Алла Федорина, Василь Чубур, Інна Гаврилюк, Олена Євтушенко, Юлія Козир, аспіранти й студенти-магістранти – Марина Садівнича, Юлія Коваль, Іван Бондаренко, Владлена Лєдєньова. Студенти-журналісти проводили ігри, брали участь у підрахунках результатів, а також випускали інформаційний вісник ТЮЖу «Трубадур». 

У вільний від інтелектуальних ігор час школярі побували на екскурсії у СумДУ. Майстер-клас на тему «Тележурналістика: побачити, оцінити, донести» для юних мас-медійників провела журналіст-практик, викладачка кафедри журналістики та філології Раїса Стоян.  Член команди «Четверта влада» Андрій із Маріуполя поділився своїми враженнями: «Дуже задоволені екскурсією, ми у захваті, усе сподобалось. Нам показали обладнання, з яким працюють студенти-журналісти. Кожен зміг спробувати себе у ролі ведучого, ми начитували новини, працювали із відеокамерою».

Наступною точкою екскурсії стала кафедра германської філології. Викладач кафедри Олена Назаренко разом зі студентами 3-го курсу спеціалізації «Переклад» показали школярам технічні та освітні можливості, які надаються в СумДУ майбутнім знавцям мов. Відвідувачі приміряли на себе роль перекладачів у лінгафонних кабінетах, вивчали нові ідіоми та слогани компаній, розбиралися в особливостях британської та американської англійської мови тощо. На завершення школярі взяли участь у  лінгво-країнознавчій вікторині.

Завершився Всеукраїнський турнір юних журналістів перемогою команди «Парадокс». Друге місце між собою поділили команди «Лідер», «Четверта влада» та «152 легіон».

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]