Дата публікації:
18 квітня 2019
Кількість переглядів:
1017
Поділитися:

17 квітня в Сумському державному університеті відбулася 39-а науково-технічна учнівська конференція Центру науково-технічної творчості учнівської молоді (ЦНТТУМ) Сумського державного університету. Вихованці Центру –  учні 9-11 класів загальноосвітніх закладів міста Суми (школи № 6, 12), Лебедин (школи №5, 7), Білопілля (школи № 2, 3, 5) представили на конференції 14 доповідей на різну тематику з предметів: теоретична механіка, опір матеріалів, кінематика, електротехніка тощо. Організатором конференції традиційно виступив директор Сумського ЦНТТУМ, професор Віталій Смірнов.

За 20 років існування Центру більше 200 вихованців вступили до СумДУ на факультет технічних систем та енергоефективних технологій, більше 20 вступили в аспірантуру, захистили кандидатські дисертації 7 науковців. Перший проректор СумДУ Василь Карпуша у своєму вітальному слові наголосив на безумовній необхідності залучення юних інженерів до науково-технічної творчості та подякував викладачам Центру за їх внесок в освіту майбутніх фахівців.

Оцінювали виступи юних науковців декан факультету технічних систем та енергоефективних технологій Олександр Гусак; завідувач кафедри «Опору матеріалів і машинознавства» Іван Карінцев; завідувач кафедри «Прикладної гідроаеромеханіки» Ігор Ковальов; завідувач кафедри «Процеси та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв» Всеволод Склабінський; завідувач кафедри «Технологія машинобудування, верстати та інструменти» Вільям Залога; викладачі кафедри «Загальної механіки і динаміки машин» Євген Савченко та Віталій Симоновський.  

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]