Дата публікації:
26 січня 2012
Кількість переглядів:
2095
Поділитися:

У Сумському державному університету відкрито нову магістерську програму за спеціальністю «Медіакомунікації».  Відтепер кожен бажаючий із дипломом «бакалавра» та «спеціаліста» будь-якого напряму підготовки  має можливість отримати другу вищу медіаосвіту. Навчання допоможе журналістам-практикам, які не мають спеціальної журналістської освіти, значно підвищити свій фаховий рівень. Підготовку здійснюватиме кафедра журналістики  та філології.

Сумський виш став третім навчальним закладом в Україні, який отримав ліцензію на підготовку магістрів за цією спеціальністю. Її випускники володітимуть прогресивними технологіями та різноманітними інноваціями в галузі журналістики, реклами, зв’язків із громадськістю та соціальних комунікацій і стануть універсальними спеціалістами з медіавиробництва.

Презентувати нову магістерську програму до СумДУ приїздив метр журналістики – директор Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Різун. За його словами, журналістська школа на Сумщині – одна із кращих в Україні, тому студенти магістерської спеціальності «Медіакомунікації» мають усі можливості для того, щоб опанувати управлінські та дослідницькі механізмами при виконанні професійних обов’язків. «Рівень журналістики в СумДУ за десять років свого існування піднявся до висот київського Інституту журналістики», – зазначив Володимир Різун.

Ректор СумДУ Анатолій Васильєв підкреслив, що університет приділяє значну увагу для оснащення матеріально-технічної бази, адже саме це є запорукою підготовки висококваліфікованих фахівців: «Кафедра має власну радіостудію, готується до відкриття сучасна телестудія, заплановано й інші проекти».

Перший набір на спеціальність «Медіакомунікації» проводитиметься уже з 11 червня 2012 року. Вступні екзамени – іноземна мова й іспит зі спеціальності. Термін навчання – два роки, форма – денна.

Альона Котенко

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]