Дата публікації:
01 травня 2019
Кількість переглядів:
1085
Поділитися:

Протягом тижня 18, 23 та 24 квітня були проведені заходи, присвячені питанням міжнародної академічної мобільності для студентів навчально-наукового інституту права, навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» та Медичного інституту, на яких було презентовано актуальні програми навчання та стажування за кордоном. Свої мотивуючі презентації досвіду навчання за кордоном представили студенти та аспіранти Сумського державного університету – учасники  програм міжнародної академмобільності.

Студентка ННІ права Каріна Прокопенко поділилася враженнями від короткострокового навчання в Європейському гуманітарному університеті, м. Вільнюс, Литва; Студентка ННІ БТ «УАБС» Діана Биченко розповіла про переваги навчання  за кордоном, презентувавши власний досвід короткострокового навчання в Університеті прикладних наук Німецького Федерального Банку, м. Хахенбург, Німеччина; Студент ННІ БТ «УАБС» Євген Пігуль мотивував студентів подаватися на отримання стипендії для вивчення німецької мови в Баварії за програмою Bayhost (Німеччина), а також поділився досвідом навчання  в Університеті прикладних наук Німецького Федерального Банку; Студент Медичного інституту Сергій Пісоцький поділився враженнями від проходження практики в Дитячій лікарні ім. Яна Богдановіча у Варшаві, Польща; Аспірант кафедри патологічної анатомії Медичного інституту Артем Піддубний, тільки-но повернувся з Університету Умеа (Швеція), де протягом року проходив наукове стажування за програмою Erasmus+. Артем поділився враженнями від  сучасного обладнання в лікарнях Швеції, нових методів наукових досліджень; Аспірант, асистент кафедри патологічної анатомії МІ Владислав Сікора поділився зі студентами власним досвідом  наукового стажування в Університеті Фоджа (Італія) за програмою Erasmus+. Владислав також розповів про пакет документів, який необхідний для подачі заявки на зазначену програму. Студенти мали змогу поспілкуватися з доповідачами та отримати відповіді на свої запитання щодо міжнародної академічної мобільності.

Крім того, 17 квітня відбулася зустріч студентів СумДУ зі стипендіатом програми Fulbright, професором Джозефом Кушем (Університет Дюкейн, м. Піттсбург, штат Пенсильванія, США), який наразі працює на кафедрі германської філології факультету іноземної філології та соціальних комунікацій.

Джозеф Куш ознайомив студентів із основними правилами та умовами участі в конкурсному відборі програми Fulbright. Присутні дізналися секрети написання дієвого мотиваційного листа на зазначену програму академічних обмінів, особливості підготовки рекомендаційних листів, а також основні вимоги до учасників та критерії конкурсного відбору.

Студенти СумДУ мали нагоду особисто поспілкуватися зі стипендіатом програми Fulbright й отримати відповіді на запитання щодо участі в програмах обміну та особливостей навчання в США. Захід пройшов англійською мовою. Нагадуємо, що подача заявок на навчання в американських університетах на здобуття ступеня магістр за програмою Fulbright триває до 16 травня (детальніше за посиланням).

До заходів долучилися заступники деканів факультетів та директорів інститутів з міжнародної діяльності. 

Заходи відбулися в рамках формування Студентської агенції з академічної мобільності за ініціативи Відділу інтернаціоналізації освітньої діяльності.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]