Дата публікації:
03 травня 2019
Кількість переглядів:
1129
Поділитися:

Наприкінці квітня сайт Освіта.ua здійснив наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності в розрізі бази даних Scopus. За його результатами, оприлюднено рейтинг закладів вищої освіти України. Сумський державний університет упевнено наближається до першої десятки ЗВО, розташувавшись лише на дві сходинки нижче.

«Наукометричні показники університету постійно зміцнюються, зокрема підвищується індекс Гірша університету. Так у порівнянні з аналогічним періодом минулого року індекс Гірша університету зріс на шість позицій. Завдячуємо, перш за все, якості наших публікацій», – прокоментував начальник Центру науково-технічної і економічної інформації СумДУ Сергій Гудков.

Усього рейтинг охоплює наукометричні показники 166 ЗВО, включених до бази даних Scopus. Оцінка рейтингу базується на відстеженні кількості наукових публікацій опублікованих навчальним закладом або його співробітниками і кількості їх цитувань.

Нині найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 89, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна – 70 та Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича – 61.  СумДУ піднявся на 12-у позицію у рейтингу ЗВО з індексом Гірша 39, що лише на дві позиції нижче за десятий рядок рейтингу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]