Дата публікації:
16 травня 2019
Кількість переглядів:
661
Поділитися:

9-13 травня в Чернігові пройшли змагання з настільного тенісу у залік Літньої Універсіади України. Представити свій навчальний заклад та поборотися за залікові бали зібралися команди студентів з 27 вищих навчальних закладів України. В залежності від кількості студентів або за умови спортивного спрямування навчального закладу, університети були поділені на 6 категорій. Сумський державний університет потрапив до 4 категорії, в якій була найвища конкуренція – 11 учасників. У підсумку представники СумДУ здобули 452 очки, що у 3,5 рази більше, ніж у команди Одеського національного Університету ім. І.І. Мечникова – «срібного» призера.  

У командних змаганнях дівчат, студентки навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту  Еліна Вахрушева та Наталія Хмілевська посіли третю сходинку, а в командних змаганнях хлопців студенти Медичного інституту  Владислав Ратушняк та  Кирило Самокиш стали «срібними» призерами. У парних змаганнях тенісисти СумДУ помінялися місцями. Дівчата стали другими, а хлопці третіми. У змаганнях змішаних пар обидві команди СумДУ увійшли до четвірки найкращих. Пара Ратушняк-Хмілевська була четвертою, а пара Самокиш-Вахрушева зупинилися за крок від перемоги.

Єдиним суперником, який зміг перевершити наших тенісистів став Кам’янець-Подільський національний університет ім. Івана Огієнка (548 балів) - представник 2 категорії (педагогічні та інші ЗВО, які мають у своєму складі інститут фізичного виховання і спорту).

Таким чином, студенти СумДУ здобули перемогу серед команд 4 категорії та стали срібними призерами серед 27 університетів, команди яких були присутні на змаганнях Літньої Універсіади України 2019 року.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]