Дата публікації:
18 травня 2019
Кількість переглядів:
849
Поділитися:

17 травня в Сумському державному університеті відбулися урочистості до Дня науки. Вченим університету було вручено почесні відзначки та нагороди. Нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України "За наукові та освітні досягнення" нагороджено  Ніну Світайло -  завідувачку кафедри психології, політології та соціокультурних технологій; Подякою Міністерства освіти і науки України - Ігора Коплика, доцента кафедри прикладної математики та моделювання складних систем.

На святкуванні було оголошено переможців в загальному рейтингу структурних підрозділі СумДУ за підсумками 2018 року. Відповідні дипломи керівникам вручив ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

Серед факультетів та інститутів першість посіли факультет електроніки та інформаційних технологій та навчально-науковий інститут фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького. Друге місце – у  факультету технічних систем та енергоефективних технологій, а третє вибороли  навчально-науковий інститут бізнес-технологій «УАБС» та Медичний інститут СумДУ. Спеціальність «Лікувальна справа» (Медичний інститут) здобула 1 місце у рейтингу за індикатором «Освітньо-кваліфікаційні рівні, диверсифікація форм навчання, контингент осіб, що навчається».

Серед кафедр перше місце отримали кафедра економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування і кафедра наноелектроніки, друге місце - кафедра електроніки, загальної та прикладної фізики і кафедра міжнародних економічних відносин, третє - кафедра патологічної               та кафедра адміністративного, господарського права та економічної безпеки.

За індикатором «Освітньо-кваліфікаційні рівні, диверсифікація форм навчання, контингент осіб, що навчається» було відзначено та кафедру адміністративного, господарського права та економічної безпеки та кафедру комп’ютерних наук.

Проректор з наукової роботи Анатолій Чорноус вручив колегам відзнаки за активну наукову діяльність. За найвищі показники в номінації «Комерціалізація результатів досліджень і розробок», найбільші сумарні профінансовані обсяги господарчих договорів взагалі, та з іноземними замовниками зокрема, дипломами були нагороджені кафедри та наукові керівники: завідувач кафедри прикладної гідроаеромеханіки Ігор Ковальов Олександрович; завідувач кафедри хірургії та онкології Ігор Винниченко; провідний науковий співробітник кафедри прикладної гідроаеромеханіки Андрій Папченко.

У номінації «Найвищі обсяги фінансування держбюджетних науково-дослідних робіт» було відзначено кафедри: електроніки, загальної та прикладної фізики; електроніки та комп’ютерної техніки; наноелектроніки. Завідувач кафедри наноелектроніки,  професор Олександр Погребняк отримав відзнаку в номінації «Лідер публікаційної активності» за найбільшу кількість публікацій у виданнях, які індексуються базами даних Scopus та Web of  Science, в 2018 році. Серед молодих вчених «Лідером публікаційної активності» став асистент кафедри патологічної анатомії Владислав Сікора. В номінації «Публікації у виданнях з високим коефіцієнтом впливовості» першість отримав Леонід Суходуб, завідувач кафедри біофізики, біохімії, фармакології та біомолекулярної інженерії.

Також під час святкування у номінації – «Міжнародна наукова грантова діяльність» було нагороджено головного наукового співробітника Центру колективного користування науковим обладнанням Медичного інституту Максима Погорєлова  за найбільший обсяг міжнародного наукового гранту, який виконувався у минулому році. Цей грант фінансується за програмою Європейського Союзу – Horizon 2020.

Наукову спільноту Сумського державного університету вітали кращі творчі колективи Культурно-мистецького центру.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]