Дата публікації:
24 травня 2019
Кількість переглядів:
1772
Поділитися:

21-24 травня Сумський державний університет відвідали представники університету Бінгем (Федеративна Республіка Нігерія) у складі ректора – професора Вілліама  Барнабаса Кьюрікса, координатора офісу розвитку університету Місала Дабурі Белло та завідувача кафедри хімічних наук університету – професора Джозефа  Аніреджу Лорі.

Метою поїздки представників університету Бінгем було проведення переговорів щодо академічної мобільності студентів, обміну викладачами, які спеціалізуються на галузях економіки та комп’ютерних наук. Також обговорювалися можливості здійснення спільних наукових досліджень та стажувань. Іноземні гості ознайомились із матеріально-технічною базою Сумського державного університету. Зокрема, вони відвідали навчально-науковий інститут фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького, факультет електроніки та інформаційних технологій, навчально-науковий інститут бізнес-технологій «УАБС», Медичний інститут, Університетську клініку, Конгрес-центр, бібліотечно-інформаційний центр, «Лабораторію ідей», ознайомилися з можливостями онлайн-студії та принципами реалізації дистанційної освіти в СумДУ. Представники університету Бінгем поспілкувалися зі студентами різних спеціальностей та висловили захоплення організацією навчального процесу в СумДУ.

Підсумком плідної роботи між СумДУ та університетом Бінгем стало підписання Меморандуму про співпрацю та додаткових угод. З вересня 2019 року буде здійснюватися обмін викладачами, академічний обмін студентами (за економічними спеціальностями, комп’ютерними науками та за спеціальністю «Германська філологія»). Студенти медичних спеціальностей із університету Бінгем зможуть продовжувати навчання у СумДУ за спеціальністю «Медицина». Також було досягнуто домовленостей про спільні наукові дослідження, подвійне наукове керівництво та наукові стажування.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]