Дата публікації:
04 червня 2019
Кількість переглядів:
899
Поділитися:

Сумський державний університет долучився до міжнародного проєкту «Два кроки: інтернаціоналізація на практиці: Швеція, Україна, Білорусь» за підтримки Балтійської програми університетів. Проєкт присвячений поглибленню інтернаціоналізації в закладах вищої освіти, а також налагодженню міжнародної співпраці між університетами України, Швеції та Білорусі, та орієнтований на представників відділів міжнародних зв’язків та відділів інтернаціоналізації.

Перший семінар у межах проекту відбувся 27-30 травня 2019 року в Уппсальському університеті, м. Уппсала (Швеція), і зібрав представників 12 університетів України, 6 закладів вищої освіти Білорусі та 8 університетів Швеції. У межах семінару учасники ділилися досвідом із впровадження стратегій інтернаціоналізації в університетах, обговорювали основні її складові та виклики на шляху до міжнародного визнання університетів. Сумський державний університет успішно представив власний досвід із організації грантової діяльності як невід’ємної складової стратегії інтернаціоналізації університету.

У частині представлення кращих практик співпраці європейських та українських ЗВО проф. Університету Умео Томас Борен виступив із презентацією успішної реалізації спільних грантових проєктів із Сумським державним університетом у межах програми Еразмус+ та окреслив результати спільних наукових досліджень із науковцями Медичного інституту СумДУ.

СумДУ на зустрічі представляли начальниця відділу інтернаціоналізації освітньої діяльності Надія Костюченко та заступниця начальника відділу міжнародних зв’язків Олена Горобченко.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]