Дата публікації:
31 травня 2019
Кількість переглядів:
832
Поділитися:

26 травня у Сумах відбувся міжнародний легкоатлетичний забіг навколо озера Чеха. Організаторами та меценатами заходу стали спортивний клуб інвалідів «Фенікс» і громадянин Чехії Карел Подоляка. Участь у забігу взяли близько 350 бігунів серед яких були ветерани, юнаки та юніори, люди з інвалідністю. Забіг відбувся у 20-ти категоріях: дитячі та сімейні забіги, забіги на 3 та 9 кілометрів та  4-и забіги для людей з інвалідністю. Позанавчальний сектор Медичного інституту Сумського державного університету також долучився до підготовки та проведення забігу завдяки ініціативі заступника директора МІ з позанавчальної роботи  та по роботі в гуртожитках Олександра Олешка та організаційній підтримці  проректора з науково-педагогiчної роботи Олени Король.

«Ми хотіли охопити усі категорії бігунів: від наймолодших, яким ледь виповнилося 2-3 роки, до тих, кому уже за вісімдесят років», - говорить Президент спортивного клубу інвалідів «Фенікс» Олександр Грінка. За його словами, метою заходу є популяризація здорового способу життя і спроба залучити якомога більше тих людей, які мають проблеми зі здоров`ям чи просто соромляться брати участь у подібних заходах.

«Студенти-медики вже не перший рік співпрацюють зі спортивним клубом інвалідів «Фенікс». Спільні заходи стали традиційними для позанавчального сектору. Кожного року до волонтерського руху  долучаються все більше студентів, які готові допомогти з підготовкою заходів та підтримати людей з інвалідністю», - розповіла студентський директор, волонтер МІ Юлія Дудко.  

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]