Дата публікації:
14 червня 2019
Кількість переглядів:
973
Поділитися:

11-12 червня в науково-навчальному центрі «All’хімія» кафедри теоретичної та прикладної хімії Сумського державного університету відбулася І літня Школа юного хіміка. Участь у заході взяли учні, гімназисти, ліцеїсти із Сум та Шостки, які цікавляться хімією – загалом більше 20 осіб. Учасники Школи вчилися розвивати логічне та абстрактне мислення; розглядали гальванічний елемент, кислотно-основне титрування, якісні реакції сучасних полімерних матеріалів; створювали парфуми; готували мило,  альгінатні маски для обличчя; проводили якісні реакції органічних сполук; визначали якості харчових продуктів; досліджували хімічний склад чіпсів, основні реакції оксидів, основ, кислот та солей.

Реєстрація в Школу тривала протягом кількох тижнів за допомогою сервісу Google forms, який дозволяв вибрати будь-які заняття з одинадцяти запропонованих, таким чином кожен учень сам складав собі розклад. Єдине обмеження діяло на три заняття, що містили великий обсяг теоретичного матеріалу – на такі заняття запрошували учнів 10-11 класів. Організатором заходу є доцент кафедри ТПХ Людмила Пономарьова. Знайомили учнів із тонкощами науки викладачі кафедри: Світлана Большаніна, Інесса Воробйова, Ганна Яновська, Юлія Ліцман, Олексій Манжос, Тетяна Диченко.

Метою Школи юного хіміка є поглиблення знань з основ хімії – діти мають можливість краще підготуватися до екзаменів, ЗНО, заповнюють прогалини практичних знань і навичок з хімії. 

Школа юного хіміка стає вже традиційним заходом, адже 2-5 січня в Сумському державному університеті проходила зимова Школа, що свідчить про зацікавленість учнів в хімії загалом та хімічних спеціальностях зокрема.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]