Дата публікації:
19 червня 2019
Кількість переглядів:
2500
Поділитися:

18 червня в Університетській клініці Сумського державного університету працювала експертна група на чолі з головою Головної акредитаційної комісії  МОЗ України. Фахівці оцінювали систему управління закладом, роботу з  прав та безпеки пацієнтів, медико-інформаційну діяльність, метрологічне забезпечення лабораторного та діагностичного обладнання (комп’ютерного томографа, приладів для ультразвукового дослідження, лабораторне оснащення) тощо. У підсумку, рішенням акредитаційної комісії Університетській клініці СумДУ було присвоєно першу акредитаційну категорію.

Перша акредитаційна категорія дає можливість працівникам УК здійснювати медичну практику, в тому числі проводити професійні медичні огляди для працівників різних категорій; брати участь у  клінічних дослідженнях та залучати кафедри Медичного інституту СумДУ до здійснення наукових проектів на базі клініки; отримувати контракти на медично-профілактичні послуги зі страховими компаніями та Національною службою здоров'я України; розширювати перелік медичних послуг для населення.

         Університетська клініка СумДУ протягом двох років виконувала активну підготовчу роботу щодо проведення експертної оцінки відповідності закладу  стандартам державної акредитації.

Для довідки. Державна акредитація медичного закладу — це офіційне визнання статусу лікувального закладу про наявність і підтвердження умов для надання певного рівня медико-санітарної допомоги із гарантією високої якості професійної діяльності.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]