Дата публікації:
26 червня 2019
Кількість переглядів:
2137
Поділитися:

26 червня відповідний меморандум підписали:  Франс Гермес – директор Spectrator Video Technology, Володимир Поцелуєв – голова Сумської госпітальної ради, Сергій Бутенко – начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації, Андрій Лобода – директор Медичного інституту СумДУ, Ігор Коротич – виконавчий директор ІСС та Володимир Демура – віцепрезидент «Hitech office».

Першим етапом співпраці стане пілотний проєкт у Сумському госпітальному окрузі, потім він пошириться на всю Сумщину. Вже за два тижні компанія Spectrator Video Technology поставить першу партію необхідного обладнання та проведе навчання з персоналом. Проєкт дасть можливість жителям оперативно контактувати з сімейним лікарем за допомогою відповідного мобільного додатку, а за необхідності – отримати консультацію спеціаліста вузького профілю.  Окрім того, пацієнт зможе самостійно виміряти певні показники (тиск, рівень цукру тощо), які будуть оперативно відображені у його історії хвороби та на моніторі лікаря під час консультації.

Подібні технології Еhealth використовують в багатьох країнах світу для зменшення вартості та збільшення ефективності медичної допомоги. Директор МІ СумДУ Андрій Лобода висловив готовність науковців СумДУ сприяти впровадженню проєкта з телемедицини, зокрема в частині IT-підтримки та навчання персоналу лікарень.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]