Дата публікації:
02 липня 2019
Кількість переглядів:
2279
Поділитися:

1 липня в Сумському державному університеті нагородили переможців конкурсу використання власних мобільних пристроїв у навчальному процесі.

Дипломи та призи учасникам вручив проректор з науково-педагогічної роботи СумДУ Володимир Любчак. Він відзначив, що цей конкурс проводиться в СумДУ з 2015 року за ініціативи Центру комп’ютерних технологій. Цього року він проходив у статусі всеукраїнського за рішенням Інститут модернізації змісту освіти. Володимир Любчак закликав учасників і переможців Конкурсу поширювати досвід серед колег, не припиняти творчі педагогічні пошуки, залучати сучасні можливості інформаційно-комунікаційних технологій для підвищення якості освітньої діяльності.

На конкурс надійшло 24 заявки від авторів та авторських колективів СумДУ та інших ЗВО України: Херсонської державної морської академії, Національної Академії Національної гвардії України, Хмельницького національного університету, Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне), Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського та Буковинського державного медичного університету.

Відповідно до рішення конкурсної комісії переможцями Конкурсу стали:

  • у категорії «Ефективне використання існуючих програмних продуктів»

 1 місце.

Застосування технологій доповненої та віртуальної реальності в умовах проведення QR код квесту під час формування англомовної компетентності майбутніх моряків (Волошинов С.А.- кафедра інноваційних технологій та технічних засобів судноводіння Херсонської державної морської академії, Юрженко А.Ю. - Морський коледж, Попова Г.В. - завідувач лабораторії Інноваційних технологій).

2 місце.

Командний квест як форма проведення практичних занять (Cлавко А.С. - кафедра міжнародного європейського та екологічного права Навчально-наукового інститут права СумДУ).

Інформаційна система доповненої реальності для діагностики системи запалювання автомобіля УАЗ-3151 (Мазанов В.Г.- кафедра автобронетанкової техніки Національної Академії Національної гвардії України)

3 місце.

Використання додатку «Testmoz test generator» для оптимізації робочого часу при проведенні практичних занять з клінічної біохімії для іноземних англомовних студентів (Гребеник Л.І., Чорна І.В., Прімова Л.О. Іншина Н.М. - кафедра біофізики, біохімії, фармакології та біомолекулярної інженерії медичного інституту СумДУ).

  • у категорії «Створення та використання власних розробок програмного забезпечення»

 1 місце.

Математика у світі моди і дизайні одягу (Жиленко Т.І. -  кафедра математичного аналізу і методів оптимізації, факультет електроніки та інформаційних технологій СумДУ, Захаркевич О.В. - кафедра технології і конструювання швейних виробів факультету технологій і дизайну Хмельницького національного університету).

2 місце.

Доповнена реальність - методичний інструмент для математики (Жиленко Т.І., Мартинова Н.С. - кафедра математичного аналізу і методів оптимізації, факультет електроніки та інформаційних технологій СумДУ, Самохвалов Д.О. - організаційно-методичний центр технологій електронного навчання СумДУ).

3 місце.

Додаток для проведення розрахунків при дослідженні взаємозв’язку між ризиком активів та відповідними відсотковими ставками (Костель М.В. - кафедра фінансів і кредиту, Навчально-науковий інститут фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького, СумДУ).

Комп’ютерна програма контролю теоретичних знань студентів з дисципліни «Фізичне виховання (Кузнєцова О.Т., кафедра фізичного виховання Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне).

Учасники отримували привітання особисто та за допомогою онлайн зв’язку. Усі переможці від СумДУ відзначені преміями, учасники від інших ЗВО отримали призи від Інтернет-магазина COMPSERVICE.

 Довідково. Конкурс базується на вивченні сучасних тенденцій впровадження технологій та розуміння трансформації освітнього простору, де за основу взято досвід впровадження технологій BYOE (bring your own everything) та «Перевернуте навчання» (flipped learning). Особливістю проведення Конкурсу є необхідність підтвердження на практиці власних проєктів, реальна співпраця студентів та викладачів.

Усі конкурсні роботи розміщено на сайті конкурсу https://sites.google.com/a/cct.sumdu.edu.ua/m-edu.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]