Дата публікації:
16 липня 2019
Кількість переглядів:
2372
Поділитися:

16 липня в Сумському державному університеті відкрито Науково-навчально-виробничий центр «Технології сучасних машинобудівних матеріалів», створений у партнерстві вишу та європейських промислово-виробничих кампаній. Відкрили центр ректор СумДУ Анатолій Васильєв, представники чеських компаній: F.X. MEILLER Slaný - генеральний директор Міхаіл Волейник та директор відділу кадрів Людмила Фаткова; AIR Supply – технічний директор Олексій Дашутін та виконавчий директор Кирило Касаєв.

Центр покликаний сприяти професійному становленню студентів факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ. Також він надаватиме освітні послуги - спеціальні курси підвищення фахової майстерності з професії «Електрозварник ручного зварювання» за технологіями TIG, MIG, MAG, MMA. Пройти навчання можуть випускники професійно-технічних навчальних закладів відповідного профілю, а також зварювальники з досвідом роботи.

Студенти та випускники курсів матимуть можливість стажування і працевлаштування у кампаніях-партнерах проєкту F.X. MEILLER та AIR Supply. Відповідну угоду між кампаніями та СумДУ було підписано сьогодні. Керівники цих компаній Міхаіл Волейник та Кирило Касаєв відзначили високий рівень оснащення Науково-навчально-виробничого центру та його можливості для якісного навчання.

«В університеті діє близько 30 центрів за участі іноземних партнерів задля підвищення якості навчальних послуг для студентів, і цей центр не є виключенням, - відзначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв. –Ми бачимо значні перспективи розвитку цього центру, зокрема в частині активного використання в нашій науково-технічній діяльності».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]