Дата публікації:
05 серпня 2019
Кількість переглядів:
1833
Поділитися:

3 серпня в Сумському державному університеті відбулися урочистості з нагоди прийняття Військової присяги на вірність українському народові випускниками кафедри військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу. Більше 400 юнаків та дівчат на стройовому плацу військової частини у Сумах дали особисту обіцянку гідно служити українському народові та Україні. Кожному з них буде присвоєно первинне офіцерське звання – молодший лейтенант. 24 випускника кафедри закінчили навчання на бюджеті та з гордістю будуть проходити службу в лавах ЗС України.  На заході були присутні більше 700 батьків та рідних випускників з Сумської,  Чернігівської, Черкаської, Херсонської, Донецької та Луганської областей  та інших міст держави.

Прийняття Військової присяги — це останній етап у підготовці офіцерів запасу. До цього вони пройшли вишкіл у навчальних аудиторіях та навчально-матеріальній базі кафедри, а також місячний навчальний збір на базі артилерійської військової частини.

Зміст навчальних занять кафедри складають предмети з бойового застосування артилерійських підрозділів, стрільби і управління вогнем артилерійських підрозділів, експлуатації і будови артилерійського озброєння, бойова робота артилерійських підрозділів, інженерна підготовка, тактична медицина, вогнева підготовка, стройова підготовка, статути Збройних Сил України. Навчальні заняття на кафедрі спрямовані на вивчення досвіду бойових дій артилерійських підрозділів Збройних Сил України під час виконання бойових завдань, з метою формування у них високих військово-професійних та морально-психологічних якостей.

Слухачі на вирішальному етапі занять зі стрільби і управління вогнем показали добрі результати зі стрільби прямим наведенням, вогню зі стрілецької зброї, застосування протитанкових засобів і ручних гранат.

Під час практичних занять у складі артилерійської обслуги, взводу (артилерійської батареї) слухачі отримали практичні  навики з підготовки артилерії до бойових дій.

В урочистостях взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри, посадові особи СумДУ, офіцери артилерійської військової частини та представники інших установ міста.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]