Дата публікації:
12 серпня 2019
Кількість переглядів:
784
Поділитися:

З 26 липня по 7 серпня на базі кафедри журналістики та філології Сумського державного університету проходила літня школа молодих журналістів, що є спільним проєктом Interlink Academy (м. Гамбург, Німеччина), СумДУ та громадської організації «МедіаКомпас». Цього року участь у тренінгах взяли 24 учасники із Сум і Сумської області, Києва, Харкова, Полтави. Навчання тривало під керівництвом кваліфікованих тренерів: Дмитра Бондаря,  Тетяни Мостіпан та Надії  Бабинської-Вірної.

Протягом 10 днів учасники літньої школи опановували навички написання сильних текстів, вчилися брати інтерв’ю,  працювати з даними, робити фото та знімати відео, дізналися про журналістську етику та стандарти, а наприкінці створили власні проєкти. Кожна з презентованих робіт мала свої родзинки. Однак найкращою, на думку експертів, стала робота під назвою «ProSEX», яку її натхненники й творці  зробили у вигляді просвітницького телеграм-каналу для підлітків.

Спеціально розроблена програма містила не тільки лекції, а й багато практик. Наприклад, учасники спілкувалися в режимі онлайн із редактором та ведучим програми «Наші гроші» Денісом Бігусом. Він розповів про роботу редакції журналістських розслідувань, розкрив деякі  секрети ведення програм, створених у такому жанрі, відповів на запитання учасників школи.

Окрім того, учасники літньої школи подорожували, спілкувалися з представниками медіасфери. Один із днів був відведений на екскурсію по Сумах. Учасники школи дізналися багато нового про історію міста, зробили перші професійні фоторепортажі. Відвідали учасники школи й філію українського Суспільного мовлення «UA Суми», де дізналися про особливості діяльності організації, специфіку роботи на радіо та телебаченні.

Нагадаємо, що школа молодих журналістів уже втретє проходить на базі кафедри журналістики та філології СумДУ.

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]