Дата публікації:
10 вересня 2019
Кількість переглядів:
2766
Поділитися:

9 вересня в Сумському державному університеті урочисто відкрили другу чергу Нового навчального-наукового корпусу, де розташовано унікальний та єдиний в Україні Центр пляжного волейболу. За словами ректора СумДУ Анатолія Васильєва, це стало можливим, оскільки університет сповідує філософію постійного розвитку: «Недарма один із найбільш відомих світових рейтингів QS уже третій рік поспіль відносить СумДУ до групи ТОП-150 молодих університетів світу, які стрімко розвиваються. Дійсно, щорічно відкриваються нові спеціальності, освітні програми, потужними темпами збільшуються обсяги фінансування наукових досліджень, розвивається міжнародна діяльність, ІТ спрямування тощо. А все це потребує активного розвитку інфраструктури».

У складі Центру пляжного волейболу два волейбольних майданчики зі штучним підігрівом підлоги та піску, трибуни для глядачів та фітобар, тренажерний зал, сучасні роздягальні та душові кімнати, приміщення для тренерів та допінгконтролю спортсменів. Волейбольний центр може стати головною базою в Україні для підготовки національних збірних команд і проведення всеукраїнських змагань з пляжного волейболу, оскільки є можливість тренуватися та проводити змагання в будь-яку пору року. Президент федерації волейболу Сумської області, народний депутат України Ігор Молоток вважає, що пишатися цим відкриттям можуть усі спортсмени нашої держави: «Центр пляжного волейболу в СумДУ стане кузнею олімпійських чемпіонів, завдяки талановитим спортсменам, успішним тренерам та сучасному обладнанню».

На другому та третьому поверхах корпусу облаштовано навчальні кабінети, кімнати для викладачів, коворкінг та лаунджзони факультету електроніки та інформаційних технологій університету. Тут навчатимуться студенти спеціальностей «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» та «Кібербезпека».

На урочистостях були присутні почесні гості: президент федерації волейболу Сумської області, народний депутат України Ігор Молоток; заступниця голови Сумської обласної ради Тетяна Головко; міський голова міста Суми Олександр Лисенко; голова Сумського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олена Петрова; начальник управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації Євген Походня; віцепрезидент Федерації волейболу України Павло Касай, партнери по науково-технічній, освітній та спортивній діяльності та будівельники, які ввели в експлуатацію 2-ї черги навчально-наукового корпусу.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]