Дата публікації:
27 вересня 2019
Кількість переглядів:
949
Поділитися:

25 вересня Сумський державний університет відвідала делегація Університету Кобленц- Ландау, Німеччина у складі: пані Ірина Шалагінова – керівник міжнародного відділу, офіс Президента університету; пані Інес Тобіс – керівник центру для іноземних студентів кампусу Кобленц та пані Юта Бон – керівник міжнародного відділу кампусу Ландау. Візит відбувся у межах реалізації спільного грантового проєкту програми ЄС Erasmus+ за напрямом навчальної мобільності.

Під час візиту було проведено зустрічі із загальноуніверситетськими підрозділами, що забезпечують організацію академічної мобільності – відділом міжнародних зв’язків та відділом інтернаціоналізації освітньої діяльності СумДУ, де відбулось обговорення результатів поточних проєктів та планування подальшого співробітництва. Також колеги з партнерського університету зустрілись з керівництвом  факультетів електроніки та інформаційних технологій, технічних систем і енергоефективних технологій та навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту з метою обговорення впровадження та реалізації програм академічного обміну між університетами, зокрема у межах програм подвійного диплому. Крім цього представники Університету Кобленц-Ландау зустрілися зі студентами СумДУ, де представили свій університет, розповіли про можливості навчання в Німеччині за фінансування стипендіальних програм та прослухали історії студентів, які вже успішно пройшли навчання в Університеті Кобленц- Ландау в рамках програми ЄС Erasmus+.

За результатами візиту було досягнуто домовленостей щодо подальшої реалізації програми подвійних дипломів за напрямами «Прикладна математика та моделювання складних систем», «Веб-науки», «Екологія», а також впровадження нових програм з «Інформаційного менеджменту» та «Електронного врядування».

За словами начальника відділу міжнародних зв’язків Костянтина Кириченка, партнерство з Університетом Кобленц- Ландау має більш ніж 10-річну історію. «На сьогодні основний напрямок співпраці – посилення академічної мобільності студентів, викладачів та науковців СумДУ. Завдяки співпраці СумДУ удосконалює власні освітні програми у відповідності з європейськими стандартами та надає студентам можливість покращити професійні навички в Німеччині під час навчання в СумДУ.



 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]