Дата публікації:
30 вересня 2019
Кількість переглядів:
2065
Поділитися:

Сумський державний університет розпочав реалізацію угоди про співпрацю з Університетом Бінгем (Нігерія), яка передбачає обмін студентами, аспірантами та викладачами. У межах підписаної угоди представники СумДУ вперше прибули до Університету Бінгем для викладання та стажування на факультеті економіки протягом трьох місяців. До складу делегації викладачів від СумДУ увійшли представники навчально-наукового інституту  фінансів, економіки та менеджменту Імені Олега Балацького - Олена Шкарупа та Іван Шкарупа, від навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» - Федір Журавка та Сергій Миненко. Реалізація угоди стала можливою завдяки спільним зусиллям заступниці директора ННІ ФЕМ з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами Тетяни Майбороди та координатора відділу розвитку Університету Бінгем Дабурі Місал.

Протягом першого тижня відбулися зустрічі з ректором університету, професором Вілліамом  Барнабасом Кьюріксом, проректорами та деканом факультету Дж. Аєдогбоном, а також іншими викладачами. У ході зустрічі говорили про особливості викладання та оцінювання студентів в Університеті Бінгем, напрями та види співпраці під час перебування викладачів в університеті Нігерії.

Зі свого боку СумДУ готується прийняти двох викладачів Університету Бінгем у межах угоди про співпрацю для викладання у ННІ БТ УАБС та на факультеті електроніки та інформаційних технологій. Зазначимо, що це перший досвід такої співпраці між вищими навчальними закладами України та Нігерії. СумДУ планує й надалі розвивати проєкти співробітництва з африканськими країнами та поширювати свою присутність на освітньому ринку Африки.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]