Дата публікації:
02 жовтня 2019
Кількість переглядів:
845
Поділитися:

Студентки кафедри журналістики та філології Сумського державного університету відвідали тренінг, який провела журналістка, ведуча ранкової програми «Камтугеза» на «Radio ROKS» Соня Сотник. На захід до Інституту журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка приїхали 25 студентів із одинадцяти університетів України. Під час тренінгу «Технології сучасного радіо: математика, лінгвістика, психологія і магія» присутні поринули в таємниці роботи українського радіо, говорили про реалії сучасного радіомовлення, отримали влучні поради та настанови від досвідченої медіатренерки. Здійснений тренінг за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Під час першої частини роботи учасники розглянули питання   індивідуальності ведучого на радіо, розважальних шоу в умовах війни, їхні формати. Незважаючи на великий обсяг теоретичної частини, тренерка виокремила найважливіші поради для майбутніх медійників, серед них – повага до слухача, чесність у кожному слові й ретельна підготовка до ефіру. «Ранкове шоу – це тапки. Чому? За десять років існування «Камтугеза» ми усвідомили, що кожного дня потрібно готуватися на 365 днів наперед. Так само і з тапками: ти їх собі готуєш наперед для того, щоб за потреби швиденько взутися і в комфорті піти у справах. Це стосується і програми: усе розплановуєш до кожної деталі – і врешті-решт задоволений результатом», – розповіла Соня Сотник.

Практична частина полягала у створенні потенційної радіостанції. Кожен учасник на собі відчув щоденну роботу медійників, адже ведучим потрібно не лише говорити, а й зважати на низку важливих факторів.

«Наша група розробляла стратегію роботи радіостанції, що спеціалізується на екології. Потрібно було брати до уваги вік слухачів, їхні музичні вподобання, формат мовника тощо. Взагалі, нюансів безліч, та медіатренер пояснювала, підказувала – і вже у процесі роботи ми розуміли, як працювати», – поділилися враженнями представниці СумДУ Владислава Кріцька та Вікторія Грищенко.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]