Дата публікації:
03 жовтня 2019
Кількість переглядів:
794
Поділитися:

30 вересня студенти спеціалізації «Переклад» та викладачі кафедри германської філології Сумського державного університету відсвяткували Міжнародний день перекладача. У своєму вітальному слові завідувачка кафедри, професорка Ірина Кобякова поділилася одним із найвагоміших досягнень кафедри цього року – відкриттям аспірантури. До привітань також долучилися викладачі кафедри й колишні випускники – перекладач з 15-річним стажем Галина Чередниченко та викладач, аспірант кафедри германської філології Анна Решітько.  Вони пригадали студентські роки й поділилися набутим досвідом. Далі студенти груп ПР-91 та ПР-92 продекламували переклади віршів  з різних мов та співали пісні.

Також на святі були присутні експерти ради роботодавців за спеціальністю «Переклад».  Директорка ТОВ «АГНКС-Сервіс» Наталія Малюк оцінила  глибокі знання та творчий підхід майбутніх перекладачів. ТОВ «АГНКС-Сервіс» займається постачанням та встановленням газового обладнання в країнах СНД та має потребу в кваліфікованих перекладачах для перекладу інструкцій та ведення переписки з американськими партнерами з приводу закупівлі запчастин. Наталія Малюк привітала всіх присутніх зі святом, висловила глибоке захоплення від рівня підготовки студентів-перекладачів та науково-методичного потенціалу кафедри й виявила намір подальшої плідної співпраці.

Завершилась офіційна частина святкування новою традицією кафедри  - покладанням квітів до скульптури «Пам’ятний знак загиблому студенту-воїну». Квіти вирішили висаджувати поряд зі скульптурою як символ вічної вдячності воїнам-студентам.

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]