Дата публікації:
09 жовтня 2019
Кількість переглядів:
939
Поділитися:

4 жовтня  в Сумському державному університеті відбувся святковий концерт з нагоди подвійного свята – Дня працівників освіти та Дня університету. Оригінальним початком заходу стало відео від студентського самоврядування, під час якого студенти привітали з професійним святом своїх наставників. Після чого, слідуючи новій традиції, студенти поклали квіти до «Пам’ятного знаку загиблому студенту-воїну», який було відкрито цього року.

 Усіх присутніх у залі привітав ректор СумДУ Анатолій Васильєв: «Свій день народження та свято працівників освіти Сумський державний університет зустрічає на підйомі успішності. У вересні, разом з п’ятьма іншими університетами України, ми вперше увійшли до топової групи одного із найбільш значущих рейтингів світу Times Higher Education, тим самим остаточно закріпившись у групі лідерів вищої освіти в Україні. У рейтингу QS World University Rankings ми піднялися на позицію 701-750. Рейтинг Webometrics визначив СумДУ на першому місці серед університетів України. Цей перелік можна довго продовжувати. Вкотре радують успіхи наших студентів – вони на першому місці за показниками Всеукраїнських студентських наукових робіт, у них високі результати в олімпіадах. На лідируючих позиціях спортивні досягнення – у вересні ми отримали кубок за перше місце Всеукраїнської зимової Універсіади-2019 серед усіх вищих навчальних закладів України, у тому числі і серед суто спортивних.  Перше місце маємо й за літню Універсіаду, де наш університет виборов перше місце в групі, так званих «великих» університетів, у яких навчається більше 10 000 студентів. Усі ці та багато інших досягнень – заслуга всього колективу Сумського державного університету. Тому нам дійсно є з чим вітати один одного», - відзначив ректор.

Подарунком до подвійного свята став концерт, організований культурно-мистецьким центром. У концертній програмі було поєднано кращі номери вокальних та хореографічних колективів Сумського державного університету.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]