Дата публікації:
17 жовтня 2019
Кількість переглядів:
1134
Поділитися:

На саміті EENCE (Eastern European Network for Citizenship Education - Східноєвропейська мережа громадянської освіти), що відбувся 4-6 жовтня в м. Батумі (Грузія) завідуючого кафедрою міжнародних економічних відносин СумДУ Петрушенка Ю.М. було обрано членом Координаційної ради цієї мережі.

EENCE - Мережа установ та експертів, яка має на меті сприяти обміну та розвитку знань, умінь та цінностей з питань громадянської освіти в регіоні країн Східного партнерства (УкраїниМолдовиБілорусіГрузіїВірменії та Азербайджану). Координаційної рада EENCE – це колегіальний орган (7 членів з різних країн Східного партнерства, що обираються терміном на 2 роки), що планує та координує діяльність мережі.

Мережа EENCE була створена у 2015 році в рамках Мережі NECE (Європейська платформа громадянської освіти). Ідея полягає у створенні платформи для довгострокового обміну ідеями, форматами та проектами, а також реакції на виклики, що стоять перед громадянською освітою в окремих країнах регіону. Діяльність мережі EENCE наразі фінансується інституціями ЄС.

 Крім того, на Саміті  EENCE  2019 освітня програма "Громадянська відеожурналістика" (автори Валерій Балаян (відомий режисер та сценарист) та Петрушенко Юрій (розробник модулю громадянської освіти) була визнана міжнародним журі кращою у Конкурсі кращих практик громадянської освіти в країнах Східного партнерства.

Програма була створена і пройшла апробацію у 2019 році в Центрі освіти дорослих м. Суми за підтримки Сумського державного університету, DVV International в Україні та Української асоціації освіти дорослих.

В. Балаян та Ю.Петрушенко отримали нагороду саміту EENCE та вибороли право представити навчальну програму на Конференції Європейської асоціації громадянської освіти, що відбудеться цього року в Шотландії.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]