Дата публікації:
22 жовтня 2019
Кількість переглядів:
1909
Поділитися:

У жовтні два стартап-проєкти СумДУ були представлені в фіналі VIII Фестивалю інноваційних проєктів "Sikorsky Challenge 2019". Проєкт «Ewood» (керівник – фахівець Центру комп’ютерних технологій Петро Леонтьєв) став переможцем Фестивалю в номінації «Краща бізнес-модель». Команда «Ewood» розробила роботизовані конструктори (3D-пазли). Ще один проєкт від СумДУ - «EnergyCrate», створений під керівництвом завідувача кафедри технічної теплофізики Сергія Ванєєва, увійшов до каталогу кращих проєктів 2019 року. Ідея цього стартапу - створення турбогенератора для перетворення енергії стиснутих газів на електроенергію. Розробка дозволяє розв’язати проблеми утилізації надлишкового газу газорозподільних та компресорних станцій, а також надає їм автономні джерела живлення для автоматики і систем захисту.

Цього року на "Sikorsky Challenge" було подано 178 проєктів з усіх регіонів України, Бельгії, Ізраїлю та Азербайджану. Членом міжнародного журі фестивалю став начальник Центру комп’ютерних технологій СумДУ Андрій Півень, який також є координатором стартап-школи «Sikorsky Challenge» в м.Суми. За результатами перемовин з інвесторами було підписано договори про співпрацю з компанією «Leonique London Limited» та Фондом науково-технічного розвитку ім. В.С.Михалевича, які готові надавати підтримку сумським розробникам.

Нагадаємо, що у 2018 році на Фестивалі «Sikorsky Challenge» також успішно виступали представники СумДУ.  Проєкт «Nanoink 2D&3D» було визнано переможцем у номінації «Краща ідея». Він створений на базі наукової роботи кафедри електроніки та комп’ютерних наук СумДУ під керівництвом професора, доктора фізико-математичних наук Анатолія Опанасюка.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]