Дата публікації:
01 листопада 2019
Кількість переглядів:
3162
Поділитися:

1 листопада в Сумському державному університеті відкрили новий навчальний центр спільно з компанією ТОВ «АПТІМАЙЗД ОПЕРЕЙШНЗ». Символічну стрічку перерізали ректор Анатолій Васильєв та директор компанії Володимир Смірнов.

Як відзначив Анатолій Васильєв, університет нарощує співпрацю з роботодавцями, а відкриття нового центру є ще одним кроком на шляху до реалізації принципів дуальної освіти та якісної підготовки фахівців ІТ-галузі. Володимир Смірнов розповів, що студенти, які навчатимуться в центрі та успішно пройдуть фінальне тестування, зможуть отримати роботу в компанії. «Ці та інші курси для студентів ІТ-спеціальностей, а їх уже 15, є безкоштовними, - наголосив декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко. – Ми допомагаємо студентам здобути практичні навички та успішно працевлаштуватися ще під час навчання. Пишаємось нашими випускниками, серед яких і директор «АПТІМАЙЗД ОПЕРЕЙШНЗ» Володимир Смірнов, які розвивають ІТ-галузь та розуміють необхідність тісної співпраці з університетом задля підготовки фахівців».

«АПТІМАЙЗД ОПЕРЕЙШНЗ» забезпечила центр комп‘ютерним та мультимедійним обладнанням. У цьому класі будуть навчати та консультувати студентів спільно з фахівцями компанії, проводити підготовку й перепідготовку кадрів за спільно створеними сертифікаційними програмами. Також університет враховуватиме рекомендації фахівців «АПТІМАЙЗД ОПЕРЕЙШНЗ» щодо структури та контенту навчальних програм з дисциплін: “Реінжиніринг та верифікація програмного забезпечення”, “Проєктування веб-орієнтованих інформаційних систем”, “Операційні системи та системне програмування”, “Бази даних та інформаційні системи”, “Програмування”, інших ІТ-дисциплін.

У СумДУ є поширеною практика створення навчальних центрів спільно з роботодавцями. На сьогодні в університеті діють близько 30 ресурсних та навчальних центрів, зокрема, компаній Microsoft, Cisco, PortaOne, Delcam, Netcracker, Siemens, SAS, MindK та інших.

Довідково. Сумський офіс IT-компанії Apptimized Operations було створено у 2016 році, на сьогодні він налічує 42 ІТ-фахівця. Більшість співробітників - випускники факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету. Компанія спеціалізується на створенні та розгортанні повністю хмарних рішень для пакування ІТ-додатків (Application packaging services). Партнерський офіс - компанія Revacom знаходиться у м. Потсдам, Німеччина. Представницькі офіси компанії також успішно функціонують у Німеччині, Польщі, Швейцарії,  Великобританії та США.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]