Дата публікації:
12 листопада 2019
Кількість переглядів:
2370
Поділитися:

У період з 4 по 8 листопада співробітники Сумського державного університету долучились до заходів міжнародного інформаційного тижня програми ЄС Еразмус+ у м.Київ, організованого Національним Еразмус+ офісом в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури Європейської Комісії.

Насичена програма інформаційного тижня була присвячена розгляду всіх напрямів програми ЄС Еразмус+, а саме проєктам міжнародної кредитної мобільності (напрям КА1), проєктам з розвитку потенціалу вищої освіти (напрям  КА2), напрямам молоді та спорту, проєктам ім. Жан Моне.

Під час заходів учасники мали змогу ознайомитись з можливостями і перспективами програми Еразмус+, обмінятися кращими практиками щодо підготовки успішних заявок та реалізації проєктів, прослухати презентації та взяти участь у тренінгах від іноземних експертів, представників НЕО в Україні, Національних агентств Еразмус+ Австрії, Литви, Німеччини, Польщі та ін.

У рамках міжнародного інформаційного тижня програми ЄС Еразмус+ відбулось нагородження лідерів серед українських ЗВО за різними напрямами Програми. Сумський державний університет було відзначено у двох номінаціях: TОП-3 університетів України в категорії проєктів «Розвиток потенціалу вищої освіти», та TОП-3 університетів України в категорії проєктів «Реалізація програми ім. Жан Моне». Критеріями відбору стала кількість реалізованих проєктів, якість їх виконання та сталість результатів.

За словами Еразмус+ координатора СумДУ, начальника відділу міжнародних зв’язків Костянтина Кириченка, програма Європейського Союзу Еразмус+ є найбільш потужним інструментом підтримки міжнародного співробітництва закладів вищої освіти. СумДУ при цьому є активним та надійним партнером програми, який щороку виконує значну кількість проєктів, спрямованих на покращення якості університетських послуг, а також мобільність студентів і співробітників.

Під час заходу було оголошено нові конкурси за всіма напрямами програми Еразмус+ на 2020 рік:

  • конкурс за напрямом міжнародної кредитної мобільності, дедлайн – 5.02.2020;
  • проєкти спільних магістерських програм Еразмус Мундус, дедлайн – 13.02.2020;
  • розвиток потенціалу вищої освіти, дедлайн – 5.02.2020;
  • програма ім. Жан Моне, дедлайн – 02.2020.

За детальною інформацією щодо програми Еразмус+ просимо звертатись до відділу міжнародних зв’язків, корпус БІЦ, каб. 309.

Бажаємо усім структурним підрозділам СумДУ успішних міжнародних проєктів!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]