Дата публікації:
15 листопада 2019
Кількість переглядів:
2787
Поділитися:

У рамках співробітництва між СумДУ та Університетом Бінгам 14 листопада відбувся круглий стіл “Нігерія та Україна. Інтернаціоналізація освіти: перспективи та нові можливості”, присвячений обговоренню подальшого розвитку співробітництва між університетатми та презентації програм академічної мобільності, обміну викладачами, інтернаціоналізації освітніх програм та викладання. Захід проходив у стінах нігерійського університету.

Зустріч відбулася за підтримки Посольства України у Федеративній Республіці Нігерія в особі Тимчасового повіреного пана Сергія Юшкевича та офіційного представництва Торгово-промислової палати України у Нігерії в особі пані Олени Недригайло.

У зустрічі взяли участь як керівництво Університету Бінгам, зокрема ректор Університету проф. Вільям Кьюрікс, перший проректор та вчений секретар, декани факультетів економіки, комп’ютерних наук, медицини, так і представники офісу міжнародного розвитку університету і професорсько-викладацький склад. СумДУ на зустрічі представляли: Майборода Тетяна, заступник директора ННІ ФЕМ з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами, а також викладачі, які перебувають в Університеті Бінгам за програмою обміну: Шкарупа Олена та Шкарупа Іван (ННІ ФЕМ), Журавка Федір та Миненко Сергій (ННІ “УАБС”).

У результаті обговорення сторони підтвердили важливість подальшого розвитку та розширення співробітництва у сфері вищої освіти та домовилися про запровадження програм академічної мобільності для студентів, трансферу студентів для продовження навчання у СумДУ, розроблення практично-орієнтованих програм для нігерійських студентів із залученням українських професорів та експертів, а також колаборцію у спільних наукових проектах.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]