Дата публікації:
18 листопада 2019
Кількість переглядів:
3447
Поділитися:

14 листопада 2019 р. в УНІАН (м.Київ) відбулась прес-конференція членів Робочої групи з реалізації дуальної освіти, присвячена старту проєкту щодо впровадження дуальної освіти в 44 закладах фахової передвищої та вищої освіти за участі роботодавців.

Модератор заходу, директор навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту ім.О.Балацького СумДУ Тетяна Васильєва відзначила, що дуальна освіта – це новий для України спосіб здобуття освіти, який передбачає поєднання навчання в закладах вищої освіти із навчанням на робочих місцях для отримання певної кваліфікації на основі укладання договору. Вона розповіла, що проєкт з популяризації, адаптації та впровадження дуальної форми здобуття освіти реалізується з 2014 року завдяки співпраці МОН з міжнародними фондами, роботодавцями та представниками закладів освіти, - повідомляє УНІАН.

На прес-конференції виступили: Олег Шаров - генеральний директор Директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України; Олена Давліканова -координаторка проєктів Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні; Андрій Лукасевич - заступник виконавчого директора з правових питань Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу «Федерація металургів України»;  Алла Чайковська – керівник Науково-методичного кабінету безперервного розвитку та освіти дорослих державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти»; Інна Осадчук - менеджер відділу по навчанню і оцінці департаменту роботи з внутрішнім клієнтом Академії ДТЕК ТОВ «ДТЕК»; Ірина Лилик - президент ГО «Українська Асоціація Маркетингу», доцент кафедри маркетингу КНЕУ.

Продовженням прес-конференції стала нарада освітян та представників ринку праці, які впроваджують пілотні проєкти дуальної форми здобуття освіти у вищу школу України. Від Сумського державного університету та Машинобудівного коледжу СумДУ в нараді взяли участь: директор ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького Тетяна Васильєва, начальник навчального відділу практики та інтеграційних зв'язків із замовниками кадрів Альона Євдокимова, заступник директора Машинобудівного коледжу СумДУ з навчально-методичної та виробничої роботи Еліна Валюх, заступник декана з навчально-методичної роботи факультету ЕлІТ Олена Ткач.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]