Дата публікації:
04 грудня 2019
Кількість переглядів:
731
Поділитися:

На кафедрі журналістики та філології відбулися тренінги у рамках проєкту «Медіаграмотність у регіонах України». Їх проведено за підтримки «Іnterlink Academy» (Німеччина, м. Гамбург) та «МедіаКомпас» (м. Суми) для вчителів, громадських активістів і молодих журналістів.

Проєкт складався з трьох етапів – очної та заочної форм навчання.

На першому етапі учасники отримали знання з основ медіаграмотності, а також освоїли окремі методологічні аспекти проведення тренінгів.

Другий етап був спрямований на реалізацію на практиці отриманих теоретичних знань – учасники самостійно проводили тренінги у своїх громадах.

На завершальному етапі відбувся обмін враженнями від проведених тренінгів. На основі виконаної роботи учасники розглянули методику подання тем із медіаграмотності, визначили роль медіатренера. Окрім того, обговорили специфіку професійної діяльності журналіста, особливості висвітлення соціально-чутливих тем, аналізували журналістські матеріали на предмет дотримання стандартів подання інформації.

Участь у тренінгах взяли 12 осіб із різних районів Сумської області. Проводили навчання німецький журналіст, тренер «Іnterlink Academy» Ерік Альбрехт, доцент кафедри журналістики та філології СумДУ Тетяна  Ковальова та випускниця  кафедри журналістики та філології, журналіст  Тетяна Мостіпан.

Усі учасники отримали сертифікати міжнародного зразка.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]