Дата публікації:
18 грудня 2019
Кількість переглядів:
1196
Поділитися:

19 грудня відбувся «круглий стіл», організований Сумським державним університетом спільно з Глухівським національним педагогічним університетом імені Олександра Довженка, на якому було обговорено технологічні, методичні та педагогічні аспекти ефективної реалізації дистанційного та змішаного навчання студентів. У заході взяли участь науково-педагогічні та педагогічні працівники Сумського державного університету, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, навчальних закладів Чернігівської, Полтавської, Миколаївської, Житомирської, Черкаської, Вінницької та інших областей України.

Як зазначив перший проректор Сумського державного університету Василь Карпуша, світовий досвід свідчить про активне використання дистанційної форми навчання у освітньому процесі, зокрема, кількість студентів, що отримують знання за такою системою у провідних вишах світу сягає сотень тисяч. Наразі в СумДУ дистанційною формою охоплено близько тисячі студентів. Особливо вона є раціональною для малокомплектних груп. Разом з тим, у системі підготовки більш поширене поєднання аудиторної роботи з самостійним здобуттям знань дистанційно шляхом різноманітних онлайн-програм, віртуальних тренажерів.

«Головна мета – забезпечити якість навчання», – наголосив Василь Карпуша. Для цього в університеті розроблена потужна освітня база для дистанційної підготовки студентів.

З досвідом впровадження сучасної системи дистанційного навчання в СумДУ  учасників ознайомив доцент кафедри технічної теплофізики, директор центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання Станіслав Мелейчук. Він повідомив, що дистанційну комунікацію з університетом забезпечують близько 40 центрів-партнерів, як по Україні, так і за її межами.

На зустрічі йшлося про використання інтерактивних технологій при підготовці фахівців ІТ-галузі, у тому числі, мобільних програм, про досвід упровадження хмарних сервісів у процесі дистанційно-заочного навчання.

У рамках заходу для гостей було організовано оглядову екскурсію в бібліотеку університету, лабораторію віртуальної та доповненої реальності, університетську клініку та Конгрес-центр.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]