Дата публікації:
20 грудня 2019
Кількість переглядів:
1872
Поділитися:

20 грудня на базі СумДУ розпочалося дводенне інструкторсько-методичне заняття з керівним складом системи військової освіти, підлеглого командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України. Захід проведено з метою доведення нових методів проведення занять, впровадження інформаційних технологій в освітній процес. У ньому взяли участь представники командування Сухопутних військ Збройних Сил України, керівники кафедр військової підготовки та структурних підрозділів вищих військових навчальних закладів з різних міст України, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку офіцерів запасу.

Начальник відділу підготовки вузу і ВНП ЗВО управління бойової підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Руслан Проценко, відзначив, що приклад організації навчальної роботи із залученням ІТ-технологій на військовій кафедрі СумДУ є показовим. За внесок у становлення і розвиток військової кафедри, якісну організацію підготовки офіцерів запасу Грамотами Командування Сухопутних військ Збройних Сил України нагороджено ректора Сумського державного університету Анатолія Васильєва та завідувач кафедри військової підготовки Микола Ляпунов.

Олександр Брижатий, проректор з науково-педагогічної роботи, поінформував учасників заходу про те, що в СумДУ створена велика ІТ-база для навчання з різних дисциплін, в тому числі з підготовки офіцерів запасу.

«Потужний інформаційно-комунікаційний комплекс - один з фундаментів розвитку сучасного університету», - зазначив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення СумДУ Володимир Любчак.

Він зазначив, що інформаційна та телекомунікаційна системи університету серед українських вузів отримали в 2017 році вищу рейтингову оцінку.

Вся діяльність університету супроводжується автоматизованої, інтегрованою системою, до якої мають доступ як співробітники, так і студенти вузу. Інформаційні бази наповнені навчальними та методичними матеріалами, інструментарієм для подальших інноваційних розробок, а університетська веб-система активно інтегрована у всесвітню мережу і медіа-середовище.

Ці алгоритми, за словами Володимира Любчак, забезпечують чітку взаємодію всіх суб'єктів університету.

Учасники семінару мали змогу ознайомитися з новітніми ІТ-технологіями, що використовуються на кафедрі військової підготовки, навчальною базою бібліотечно-інформаційного центру.

В ході інструкторсько-методичного заняття були обговорені особливості використання 3D-моделювання при вивченні військово-технічних дисциплін, комп'ютерного полігону в підготовці військових фахівців і т.п. У програмі заходу також передбачена військово-польова практика на базі спортивно-оздоровчого центру.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]