Дата публікації:
24 грудня 2019
Кількість переглядів:
1752
Поділитися:

Його презентація відбулась 23 грудня у Конгрес-центрі СумДУ. У заході взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, соціальні партнери, меценати, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл, видатні тренери і спортсмени.

За словами проректора СумДУ з науково-педагогічної роботи Олександра Бріжатого, в університеті велика увага приділяється організації змістовного дозвілля студентів, створенню умов для занять фізкультурою і спортом.

Серед завдань новоствореного Центру спортивних єдиноборств – розвиток видів спорту, включених до студентських змагань різних рівнів, залучення студентської молоді до занять дзюдо, рукопашним боєм, військовим багатоборством, карате, тхеквондо, кікбоксингом, боксом, вільною та греко-римською боротьбою, самбо, армрестлінгом, а також сприяння розвитку співпраці зі спортивними закладами міста і області.

До відома. В університеті успішно розвиваються 40 видів спорту. Уже три роки поспіль збірна команда СумДУ ставала абсолютним чемпіоном Літньої Універсіади серед найбільших за контингентом студентів університетів України. СумДУ – чемпіон загальнокомандної першості Всеукраїнської зимової Універсіади–2019.

Цього року 225 студентів і магістрантів вибороли титули чемпіонів і призерів на чемпіонатах Кубків світу і Європи, міжнародних студентських спортивних іграх, всеукраїнських студентських змаганнях та професійних спортивних лігах.

Знакові переможні традиції СумДУ підтримують наші студенти в єдиноборствах на міжнародних змаганнях. Бронзову медаль з боксу здобув на Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні Тарас Шелестюк, на Європейських іграх з єдиноборств серед студентів у 2019 році по дзюдо золоту медаль виборов Артем Хомула, а Кирило Самогут – срібну.

Майже 300 студентів-спортсменів, які займаються дзюдо, карате, самбо, вільною боротьбою та іншими видами спорту, змагаються у складі студентських та національних збірних команд України.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]